Meteen naar de inhoud
Home » Enkele verschillen tussen Paintball en Lasertag…

Enkele verschillen tussen Paintball en Lasertag…

We hebben veel ervaring met zowel Lasertag als paintballen. We doen zelf momenteel mee aan Nederlandse Paintball wedstrijden en we hebben voorheen jarenlang paintball aangeboden aan de liefhebbers onder de naam Paintball Alkmaar.

Er zijn enkele verschillen tussen de twee activiteiten. Het grote verschil zijn de pijnprikkels. Paintball geeft een extra kick om niet geraakt te worden door de verfballetjes, maar heeft ook zijn nadelen zoals blauwe plekken. Bij Lasertag kun je ook afgaan. Het gevoel daarbij dat je al je levens kwijt bent en je teamgenoten ziet winnen of verliezen, geeft een enorme kick om de volgende ronde nog beter je best te doen.

Bij Paintball heb je verplicht een masker nodig. Dit kan natuurlijk lastig zitten of beslaan. Lasertag werkt met hoofdbandjes.
Met Lasertag heb je de vrijheid om goed je richtmiddelen te gebruiken. Bij paintball moet je de balletjes volgen bij het schieten en hopen dat ze een beetje recht gaan.
Vals spelen gaat niet met Lasertag; het werkt met sensoren. Deze registreren zeer nauwkeurig elk punt en elke keer dat je geraakt bent. Bij Paintball zou je kleine verfvlekken kunnen afvegen als de scheidsrechters even niet kijken.

Lasertag heeft een vaste prijs. Bij paintballen komen er vaak meer extra kosten bij dan de bedoeling is; meestal koop je toch extra verfballetjes. Bij Lasertag krijg je bijna onbeperkte munitie; je moet wel op tijd nieuwe magazijnen wisselen. Je kunt verschillende type wapens uitkiezen, net als bij videogames.
We streven er met Lasertag naar dat je een real life gaming gevoel krijgt, waarbij team play en vaardigheden belangrijke factoren zijn om te winnen.
Tot gauw!